שאלות נפוצות
סינון לפי: כל השאלות הנפוצות
  • כל השאלות הנפוצות
  • כלבים
  • חתולים
  • זוחלים
  • מכרסמים
  • ציפורים
  • אני מאוד רוצה לאמץ כלב. מה עדיף, גור או כלב בוגר?

    כמובן, אין כאן תשובה חד משמעית וכל מאמץ צריך לבחור אם יאמץ גור או בוגר בהתאם ליכולות וההעדפות שלו. כך למשל, כאשר מאמצים גור חייבים לקחת בחשבון שהם אמנם מאוד מאוד מתוקים ופוטוגנים, אבל לאורך השנה הראשונה מדובר בסוג של תינוק אותו יש לגמול מצרכים, לחנך, לאלף או במילים אחרות, יצור פרוותי שדורש המון תשומת לב, טיולים ונוכחות מוגברת בבית של בני המשפחה.

     

    כלב בוגר לעומת זאת, במיוחד אם הוא כבר מחונך לצרכים, אמנם דורש השקעה רבה ביצירת חיבור, במשחקים משותפים ובהקניית חינוך חדש שמתאים לכם המאמצים ועוד, אבל כנראה לא ילעס לכם את החפצים האישיים ויפזר צרכים ברחבי הבית, ויחסוך לכם את ההתמודדות עם השלב הגורי מלא האנרגיות והבלאגן. מנגד, כשמדובר בכלב בוגר, אנחנו לא יכולים לדעת מאיזה מציאות חיים הגיע קודם, כלומר איזה חינוך קיבל, האם יש לו בעיות התנהגותיות, חרדת נטישה ועוד בעיות מוכרות שדורשות טיפול מסור והדוק יותר. גם זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.

     

    בשורה התחתונה: זו החלטה סובייקטיבית. התייעצו עם בעלי גורים ועם כאלה שאימצו בוגרים וקבלו החלטה שמתאימה לכם ולאורח החיים שלכם. ומילה מאיתנו ומהסטטיסטיקה – כלבים בוגרים תמיד נשארים יותר זמן בכלביות. כל אימוץ הוא ברכה, ואימוץ כלב בוגר הוא ברכה כפולה.

  • איזה סוג מזון כדאי לי לבחור עבור הכלב שלי?
    בחירת סוג המזון המתאים ביותר לכלב תלויה בכמה פרמטרים חשובים: גזע, גודל הכלב ומשקלו, הגיל שלו (גור, בוגר, מבוגר) וצרכים בריאותיים יחודיים, במידה וישנם כאלה (רגישויות לרכיבי מזון, אלרגיות, בעיות רפואיות וכדומה). לאחר שתבינו מה הצורך של הכלב שלכם, תוכלו להתייעץ עם הווטרינר, מאלף הכלבים, המגדל או חנות חיות מקצועית ומיומנת, להקשיב להמלצות מחוויה אישית של חברים בעלי ידע וניסיון. תמיד מומלץ לפעול לפי ההמלצות של המומחים בתחום, ורק אז לבחור את התזונה המתאימה ביותר לכלב שלכם מהמגוון של המותג הנבחר.
  • מה עדיף לכלב, תזונה רטובה או תזונה יבשה?

    צורת ההאכלה המומלצת ביותר היא שילוב בין תזונה יבשה לתזונה רטובה. התזונה היבשה מספקת לכלב את כלל הצרכים הבריאותיים שלו, בעוד לתזונה הרטובה יתרונות ייחודיים משלה בשמירה על מאזן נוזלים בגוף (כלבים קטנים למשל נוטים לא לשתות מספיק מים), ובמניעת השמנה עקב הערך הקלורי הנמוך יחסית שלה. השילוב בין השניים הוא מנצח. זכרו: תזונה רטובה היא חלק מכמות המזון היומית שהכלב צריך לצרוך, ולכן על פי כלל אצבע - על כל 100 גרם תזונה רטובה מלאה מומלץ להפחית 20 גרם מכמות התזונה היבשה היומית המומלצת. בנוסף, לא מומלץ לערבב בין המזון היבש לרטוב כדי לאפשר לכלב ליהנות מהיתרונות התזונתיים הטמונים בכל אחד מהם.

  • האם מותר להאכיל את הכלב גם באוכל של בני אדם?
    נתחיל מהסוף: המזון המומלץ עבור כלבים הוא אך ורק תזונה יבשה/רטובה המותאמת ומיועדת לכלבים. אם בכל זאת אתם מעוניינים לתת לכלב שלכם מאכלים מהרפרטואר שלכם, חשוב לדעת שיש לא מעט מאכלים מסוכנים שיכולים לפגוע בבריאות של הכלב שלכם, כמו עצמות, ענבים, מתוקים, תבלינים ועוד. איך יודעים מה מותר ומה אסור? קוראים, חוקרים ובודקים ותמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע: מאלף, וטרינר וכו'.
  • כמה פעמים ביום צריך לטייל עם הכלב?
    אם מדובר בגור, התשובה היא כמה שיותר, גם כחלק מאימון לצרכים מחוץ לבית, וגם כדי לפרוק אנרגיה ולהכיר את הסביבה. עבור כלבים בוגרים הכמות המינימלית היא קטנה יותר. חשוב לזכור שמטרת הטיולים היא לא רק עשיית צרכים, אלא גם הנאה וזמן איכות עם הכלבים. אם נכמת את העניין למספרים - גורים בשלב הגמילה זקוקים ל-5 טיולים ביום לכל הפחות. כלבים בוגרים, או גורים לאחר שלב הגמילה, יכולים להסתפק ב-3 טיולים ביום. כמובן, בשני המקרם - כל המרבה הרי זה משובח :)
  • איך מחנכים את הכלב לעשות צרכים מחוץ לבית?
    כלבים אוהבים מאוד שגרת יום קבועה, ולכן אחד הצעדים הבסיסיים בדרך לגמילה מצרכים הוא יצירת זמני ארוחות וטיולים קבועים לאורך היום. תנו לכלב שלכם לאכול כחצי שעה לפני הטיול, ובכל מקרה אל תשאירו אוכל בקערה שלו מעבר לזמני הארוחה הקבועים (אכילה בזמנים קבועים מכתיבה את חילוף החומרים, ולכן גם היציאות יהיו סדירות). הקפידו על לפחות 3 טיולים ביום בהתאם לארוחות, ואם מתאפשר לכם, השתדלו לצאת עם הכלב לטיול קצר בכל 3 שעות - הזמן המירבי בו הם מסוגלים להתאפק בשלב הראשון לחייהם. טיולים בזמנים קבועים וחיזוקים חיוביים יקלו על הגור להיגמל מצרכים ולהתרגל לעשותם מחוץ לבית. ומה עושים עם צרכים בבית? פזרו כמה פדים מיוחדים לכלבים ברחבי הבית. הניחו את הכלב על הפדים מספר פעמים כדי שיתרגל אליהם. בכל פעם שהכלב עושה את צרכיו על הפדים, תגמלו אותו. אם הכלב עושה את צרכיו במקום אחר, קחו אותו מיד אל הפד שלו, שיבין שזה המקום היחיד בבית בו מותר לו לבצע את צרכיו. לאט לאט, כאשר הכלב יתרגל לבצע צרכיו על הפדים ומחוץ לבית, צמצמו בהדרגה את מספר הפדים מלבד אחד, אותו תקרבו בהדרגה לאזור הדלת עד שבסוף תיפטרו גם ממנו.
  • איך מאלפים כלב לפקודות בסיסיות?
    "חינוך הכלב החדש שלכם הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הקליטה שלו. כלבים כידוע, הם יצורים די חכמים, ולכן עם הרבה השקעה וסבלנות מצידנו, נוכל לחנך אותם להתנהגות נכונה וללמד אותם פקודות בסיסיות. לימוד הפעולות הללו (בוא, שב, רגלי וכו') דורש התמדה וסבלנות, והמוטיב החוזר בכולם הוא חיזוקים חיוביים (נקניק, חטיף, מילים טובות) על כל פעולה חיובית. במקרה של פעולות שליליות כמו נשיכות וקפיצות, יש לומר לכלב ""לא!"" בטון תקיף כשהוא מבצע אותן ולחזור על כך באופן קבוע. כמובן, כדי ללמוד לעומק כיצד לאלף את הכלב לפקודות מורכבות יותר, תמיד תוכלו להתייעץ עם מאלף. "
  • האם מותר לפנק את הכלב במאכלים אחרים מלבד המזון הקבוע שלו?
    התזונה היחידה המומלצת לכלבים היא תזונה יבשה/רטובה המיועדת ומותאמת עבורם. אם בכל זאת אתם ממש רוצים לפנק את הכלב, לכו על חטיפים יעודיים לכלבים. בכל מקרה, לעולם אל תתנו לכלב שלכם לאכול משהו אם אתם לא בטוחים ב-100 אחוז שמדובר במאכל שלא יזיק לו. מאכילים בחטיפים? שימו לב להפחית את כמות המזון ה"רגילה" של הכלב, על פי הוראות היצרן, כדי להימנע מהשמנה.
  • אלו חיסונים וטיפולים קבועים הכלב שלי חייב לקבל בכל שנה?

    החיסונים המומלצים לכלבים הם:
    1. חיסון משושה/מתומן המגן מפני גורמי מחלה אשר נפוצים בכלבים, כמו פרוו, כלבלבת ועוד. החיסון ניתן אחת לשנה.

    2. חיסון למחלת הכלבת + שבב אלקטרוני עם פרטי הבעלים. חיסון הכלבת הוא חובה במדינת ישראל ויש לבצעו אחת לשנה.

    3. טיפול בתולעי מעיים ובתולעת הפארק אחת למספר חודשים, הניתן בכדור או בסירופ. כיום ישנן טבליות לעיסה לכלב לטיפול כנגד מגוון טפילים חיצוניים ופנימיים.

  • אני מאוד רוצה לאמץ חתול. מה עדיף, גור או חתול בוגר?

    כשמחליטים האם לאמץ גור חתולים או חתול בוגר יש כמה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.
    כאשר מאמצים גור, צריך להבין שהוא לא מזמן הופרד מאמו וייתכנו קשיים בתקופה הראשונה, אך מנגד, סביר שיסתגל במהירות לבני המשפחה החדשים. חתול בוגר לעומת זאת, עשוי להיתקל בקשיים מרובים יותר להסתגל לבית החדש. מצד שני, אם מדובר בחתול בוגר שאופיו כבר ידוע, ייתכן ותוכלו לדעת מראש למה לצפות ממנו ברמה ההתנהגותית. מנגד, במקרים רבים אנחנו לא יודעים מה היתה מציאות החיים של החתול שאימצנו וכתוצאה מכך - האם יש לו בעיות התנהגויות כלשהן, חרדת נטישה ועוד, הדורשות טיפול הדוק ורחב יותר.

    כמובן, גורי חתולים דורשים המון תשומת לב, טיפול, חינוך וזמני משחק ארוכים יחד לעומת חתולים בוגרים שהם עצמאיים הרבה יותר וידרשו מכם פחות מאמץ. מנגד, אם תאמצו גור תוכלו להקנות לו הרגלים חדשים יחסית בקלות בעוד חתול בוגר לא תמיד ישתף פעולה עם הרצונות שלכם.

    אלו רק כמה דוגמאות. בשורה התחתונה: זו החלטה סובייקטיבית. התייעצו עם בעלי גורים ועם כאלה שאימצו חתולים בוגרים וקבלו החלטה שמתאימה לכם ולאורח החיים שלכם.

  • איך שומרים על הכלב מפני פרעושים, קרציות ושאר הטפילים המזיקים?

    בחנות חיות ובמרפאות הווטרינריות תוכלו למצוא מגוון פתרונות הדברה יעילים ובטוחים לכלבים החל מאמפולות ותרסיסים עד כדורים לטיפול חודשי שזמינים במרפאות הווטרינריות. שימו לב: טיפול נגד קרציות ופרעושים חשוב לאורך כל ימות השנה ובאופן קבוע, ולא רק כשנתקלים בטפילים כאלו או אחרים. הנה כמה פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון כדי לבחור את הטיפול המתאים:
    1. בחרו בתכשיר עם טווח טיפולי רחב המספק הגנה וטיפול מיטבי לכלב, הכולל הגנה מפני סוגים שונים של תולעים וטפילים פנימיים, אשר עלולים להיות מסוכנים גם לבני המשפחה.
    2. אם יש לכם גור, ודאו שהתכשיר מתאים לשימוש בגורים.
    3. בדקו את מהירות ההרג - תוך כמה זמן מתחיל לפעול הטיפול, לדחות ולהרוג את הטפילים.
    4. בדקו האם החומר הפעיל נספג לעור או חודר למחזור הדם. יש לקחת זאת בחשבון כשמדובר בכלבים בעלי רגישות עורית או אלרגיה.
    5. נוחות שימוש -בחרו בטיפול נוח וקל לתפעול, שיסייע לכם להקפיד על שגרת טיפולים קבועה לאורך כל ימות השנה. במרפאות למשל תוכלו למצוא טבליות לעיסות בעלות טעימות גבוהה שגורמות לכלב לאכול אותן ללא התנגדות וללא בעיה.

  • באיזו תדירות מומלץ לקלח את הכלב?

    מומלץ לקלח את הכלב אחת לכמה שבועות טובים, אך חשוב לא לעשות זאת בתדירות גבוהה כדי לשמור על בריאות העור והפרווה ולא לפגוע בשכבת ההגנה הטבעית של העור שהינו רגיש יותר משלנו בני האדם. תדירות מומלצת: בקיץ - לא יותר מאחת לחודש, בחורף - תדירות נמוכה יותר ובהתאם לצורך. כמובן, חשוב להשתמש בשמפו ומרכך ייעודי לכלבים.
    כאשר אתם מקלחים את הכלב, השתמשו במים פושרים-חמימים, עדיף במקום סגור כמו אמבטיה או דוש. כדי להרגיל את הכלב לכך שמדובר בחוויה חיובית, תוכלו לתגמל אותו בחטיפים ומילים טובות. שימו לב לא לסבן או להרטיב את האוזניים או העיניים. בסיום המקלחת, דאגו לייבש את הכלב שלכם כמו שצריך, וזכרו - כלבים אוהבים להתנער, אז מומלץ לעטוף את הכלב במגבת עם היציאה מהמים אם אתם מעדיפים את קירות האמבטיה שלכם יבשים.

  • הכלב שלי מאוד שעיר ומשיר המון פרווה בבית. האם כדאי לי לספר אותו?

    לאורך הפרווה אין קשר לנשירה שהיא תופעה טבעית לחלוטין המתרחשת בעיקר בעונות מעבר ובמקרים של שינויי מזג אוויר קיצוניים. בתקופת הנשירה, מומלץ להבריש את הכלב לעיתים קרובות יותר, לרענון וסילוק עודפי הפרווה.
    אם אתם חושבים לספר את הכלב, קחו בחשבון שני דברים:
    1. ככל שהפרווה קצרה יותר, כך קשה יותר לנקות אותה מבגדים, מהרצפה וכו'.
    2. כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי (וטרינר, ספר) ולבדוק את נחיצות התספורת. אם החלטתם לספר, תוכלו לבחור בין תספורת, דילול, ואפשרויות נוספות שמציעות מספרות הכלבים.

  • מה צריך לעשות כדי להגן על הכלב מפני תולעים?

    ישנן לא מעט סוגי תולעים שעלולות לפגוע בבריאותו של הכלב. הטיפול בהם מתחלק לשניים:
    1. טיפול קבוע אצל הווטרינר (תילוע ותולעת הפארק)
    2. שימוש בטבליות הדברה נגד קרציות ופרעושים שמעניקות לכלב גם הגנה נוספת מפני סוגים רבים של תולעים, כמו שאלו שהוזכרו בסעיף הקודם ורבות אחרות.

  • אילו סימנים יכולים להעיד על בעיה בריאותית אצל כלבים?
    ממש כמונו בני האדם, גם הכלבים שלנו חשופים לוירוסים, חיידקים, טפילים וגורמים נוספים שעלולים לגרום לסוגים רבים של מחלות או בעיות בריאותיות. כמובן, טיפול קבוע בכלב (חיסונים, שמירה על היגיינה, הגנה מפני קרציות ופרעושים) ימנע את מרבית הבעיות הללו. איך בכל זאת יודעים אם הכלב חולה או לא מרגיש טוב? פשוט עוקבים אחר ההתנהגות שלו. אם משהו נראה לכם שונה - החל מעייפות, דרך גירודים, סימנים חיצוניים מחשידים, התנהגות שונה מהרגיל שאינה אופיינית וכדומה - פשוט גשו להתייעץ עם הווטרינר.
  • כמה פעמים ביום עליי להאכיל את הכלב שלי?

    על גבי שק המזון שלכם תמצאו טבלה באמצעותה תוכלו לבדוק את כמות המזון היומית שהכלב שלכם צריך לצרוך. את הכמות הזו יש לחלק באופן הבא:
    גורים - 3 ארוחות ביום (בוקר, צהריים וערב)
    החל מגיל חצי שנה / כלבים בוגרים - 2 ארוחות ביום (בוקר וערב)
    מומלץ להשתמש בכוס המדידה של המזון, על מנת למדוד את כמות ההאכלה המומלצת.

  • באיזה גיל מומלץ לסרס/לעקר את הכלב?
    הזמן המומלץ לעיקור כלבות הוא לפני הייחום הראשון (כלומר לפני גיל 5-6 חודשים) וכלבים עם הגיעם לבגרות מינית, בסביבות גיל 10-14 חודשים. הסירוס/העיקור חשובים מאוד הן במניעת מחלות שונות (לדוגמא גידולי עטין) והם נועדו למניעת התנהגויות לא רצויות כמו סימון שתן בבית, אגרסיביות, מריבות עם כלבים אחרים, ולהפסקת הייחום.
  • מהו מזון מונופרוטאין?

    פירוש השם מונופרוטאין הוא "חלבון יחיד". תזונת מונופרוטאין מאופיינת במקור חלבון אחד בלבד מן החי, המתאים במיוחד לכלבים/חתולים צעירים או בוגרים בעלי רגישות מערכת העיכול לרכיבי מזון, רגישות שבאה לידי ביטוי בצואה רכה או שלשולים, יציאות לא סדירות וגזים. שימוש במזון המבוסס על חלבון יחיד מסייע לפתרון הבעיה ומשפר את הבריאות ואת איכות החיים של הפרוותי שלכם.
    היות והמזון בסדרה מכיל סוג חלבון אחד בכל שק, הדבר מאפשר לזהות את סוג הרגישות של הכלב בשיטת ה"אלימינציה", וכך לוודא שהכלב צורך מזון שמתאים לו ללא סכנת רגישות או אלרגיה.
    אם חיית המחמד שלכם רגישה, אנחנו ממליצים בחום להתנסות בתזונת מונופרוטאין כדי לפתור את הבעיה.

  • איך שומרים על בריאות השיניים של הכלב?

    הסטטיסטיקה מספרת שקרוב ל-80 אחוז מהכלבים והחתולים הבוגרים סובלים מדלקות חניכיים ומבעיות רפואיות בשיניים ובחלל הפה. לכן, עלינו הבעלים מוטלת אחריות לדאוג לעשות הכל כדי שהשיניים והחניכיים שלהם יישארו בריאות לאורך שנים ולא יטרידו את מנוחותו.
    כדי לשמור על בריאות השיניים של הכלב או החתול שלכם, חשוב מאוד לצחצח את השיניים שלו מדי יום באמצעות מברשת ומשחת שיניים המותאמות לכלבים. חשוב להקנות לפרוותי שלכם את ההרגל הזה כבר בגיל צעיר כדי למנוע התנגדויות בעתיד ולהקל עליכם בביצוע הפעולה בנינוחות. במידה ואתם נתקלים בהתנגדות מצד בעל החיים (שכיח מאוד) ישנם מגוון תכשירים כמו ג'ל ללא צחצוח, בהם תוכלו להשתמש בקלות ולוותר על פעולת הצחצוח עצמה.
    בנוסף, כדאי להשתמש בחטיפים דנטליים קשיחים שעוזרים לשמור על בריאות השיניים על ידי הסרת אבנית כתוצאה מחיכוך החטיף בשיניים ובחניכיים, ובמי פה אותם ניתן להוסיף למי השתיה. במקרים חמורים יש להיוועץ בווטרינר.

  • מהו מזון טיפולי ומתי כדאי להשתמש בו?
    מזון טיפולי הוא תזונה ייחודית לחתולים או כלבים המכילה רכיבים ייחודיים בעלי סגולות רפואיות במטרה לסייע לפרוותיים שלנו להתמודד עם בעיות בריאותיות שונות, כאשר אחת המרכזיות שבהן היא בעיית עודף המשקל ממנה סובלים כלבים רבים, תופעה שהיא לרוב המקור שמוביל לבעיות בריאותיות נוספות: בעיות עור ופרוווה, בעיות בכליות או בדרכי השתן, בעיות מפרקים וכדומה. את המזון הטיפולי מומלץ לרכוש רק לאחר המלצת וטרינר ובדיקה מקיפה של הכלב, כדי לדעת שאכן מדובר במזון שהכי מתאים לו. לרוב, השימוש בתזונה הטיפולית הוא לפרק זמן מוגבל, אך ישנם גם מקרים בהם התזונה הזו הופכת לקבועה.
  • מהו הציוד הראשוני בו צריך להצטייד לגידול כלב?

    אימצתם כלב? נפלא! הנה כמה פריטים שמומלץ להצטייד בהם ברכישה הראשונה שלכם:
    1. מזון ייעודי לכלבים (תזונה יבשה + רטובה)
    2. קערות אוכל ומים בגודל המתאים לגודל הכלב
    3. מיטה/מזרן/כרית/כל סידור שינה נעים ומפנק לבחירתכם
    4. צעצועי לעיסה/משחקים להשתעשע איתם
    5. חטיפים - לאילוף, אימון או מחווה על פעולות חיוביות
    6. קולר/רתמה + רצועה לטובת הטיולים
    7. פדים לעשיית צרכים כאשר מדובר בגורים.
    8. אביזרי טיפוח (אפשר גם בהמשך): שמפו לכלבים, ג'ל ניקוי שיניים, מברשת להברשת הפרווה.

  • איזה סוג מזון כדאי לי לבחור עבור החתול שלי?

    בחירת סוג המזון המתאים ביותר לחתול תלויה בכמה פרמטרים חשובים: גיל החתול, סירוס/עיקור, וכמובן צרכים בריאותיים יחודיים במידה וישנם כאלה (רגישויות לרכיבי מזון, אלרגיות, בעיות רפואיות, תכונות אופייניות לגזע וכדומה). לאחר שתבינו מה הצורך של החתול שלכם, תוכלו להתייעץ עם הווטרינר, עם אנשי מקצוע מהימנים, לקבל המלצות מחברים ולבחור את המותג המועדף עליכם, ואת השק המתאים ביותר לחתול שלכם מהמגוון של המותג הנבחר.

  • מה עדיף לחתול, תזונה יבשה או תזונה רטובה?

    צורת ההאכלה המומלצת ביותר היא שילוב בין תזונה יבשה לתזונה רטובה. התזונה היבשה מספקת לחתול את כלל הצרכים הבריאותיים שלו, בעוד לתזונה הרטובה יתרונות חשובים משלה: חתולים נוטים לא לשתות מספיק מים והתזונה הרטובה מסייעת בשמירה על מאזן נוזלים בגוף, בשמירה על בריאות דרכי השתן ובמניעת השמנה עקב הערך הקלורי הנמוך יחסית שלה. השילוב בין השתיים הוא מנצח. זכרו: תזונה רטובה היא חלק מכמות המזון היומית שהחתול צריך לצרוך, ולכן על פי כלל אצבע - על כל 100 גרם תזונה רטובה מלאה מומלץ להפחית 20 גרם מכמות התזונה היבשה היומית המומלצת. בנוסף, לא מומלץ לערבב בין המזון היבש לרטוב כדי לאפשר לחתול ליהנות מהיתרונות התזונתיים הטמונים בכל אחד מהם.

  • האם מותר להאכיל את החתול גם באוכל של בני אדם?

    נתחיל מהסוף: המזון המומלץ עבור חתולים הוא אך ורק תזונה יבשה/רטובה המותאמת ומיועדת לחתולים. אם בכל זאת אתם מעוניינים לתת לחתול שלכם מאכלים מהרפרטואר שלכם, חשוב לדעת שיש לא מעט מאכלים מסוכנים שיכולים לפגוע בבריאות של החתול שלכם כמו: עצמות, ענבים, מתוקים, תבלינים ועוד. איך יודעים מה מותר ומה אסור? קוראים, חוקרים ובודקים ותמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע: מאלף, וטרינר וכו'.

  • איך מחנכים את החתול לעשות צרכים בארגז החול?

    למרבית החתולים יש חוש היגייני מפותח במיוחד, אינסטינקט נקיון טבעי שיגרום להם להשתמש בארגז החול שתארגנו עבורם. כמובן, כדי שכל העסק הזה יעבוד, עליכם לדאוג לתנאים אופטימליים ולניקיון של ארגז החול שבחרתם עבור החתול שלכם:
    1. ודאו כי אתם רוכשים ארגז שמתאים לגודלו של החתול שלכם. ההמלצה היא להתחיל עם ארגז פתוח ורק בהמשך לאחר שהחתול התרגל, לעבור לארגז סגור.
    2. מקמו את הארגז במיקום שקט וצדדי בבית וחשוב לא פחות - רחוק מכלי האוכל והשתיה שלו.
    3. בחרו חול מצע איכותי המתאים לצרכים של החתול שלכם, ולא פחות חשוב, ליכולות התחזוקה שלכם.

  • אילו חיסונים החתול שלי חייב לקבל?

    החיסונים המומלצים לחתולים הם:
    1. חיסון משולש או מרובע המגן מפני מגוון וירוסים כגון הרפס, חתלתלת, קליצי
    2. חיסון נגד כלבת – אינו חובה אך מומלץ בהתאם לאופי וסביבת החתול

  • שמעתי שחתולים מסוכנים לנשים בהריון. האם זה נכון?

    חתולים רבים הם נשאים של טוקסופלסמה, טפיל חד תאי שמועבר באמצעות צואת החתול. הטפיל הזה, במקרים נדירים מאוד, עשוי לסכן את העובר בעיקר בטרימסטר השני להריון, ומכאן המיתוס על חתולים והריון. אז איך מתמודדים עם העניין? אם יש ברשותך חתול ואת מתכננת להיכנס להריון, מומלץ לבצע בדיקת טוקסופלסמה כדי לבדוק אם בגופך כבר קיימים נוגדנים. במידה וכן, אין סיכון. במידה ולא, כל מה שצריך לעשות הוא לשמור על רמת הגיינה גבוהה: נקיון יומי של ארגז הצרכים של החתול, שטיפת ידיים אחרי מגע עם החתול וכדומה.

  • אילו סימנים יכולים להעיד על בעיה בריאותית אצל חתולים?
    ממש כמונו בני האדם, גם החתולים שלנו חשופים להמון וירוסים, חיידקים, טפילים וגורמים נוספים שעלולים לגרום לסוגים רבים של מחלות או בעיות בריאותיות. כמובן, טיפול קבוע בחתול (חיסונים, שמירה על היגיינה, הגנה מפני קרציות ופרעושים) ימנע את מרבית הבעיות הללו, אבל איך בכל זאת יודעים אם החתול חולה או לא מרגיש טוב? פשוט עוקבים אחר ההתנהגות שלו. אם משהו נראה לכם שונה - החל מעייפות, דרך גירודים, סימנים חיצוניים מחשידים, התנהגות שונה מהרגיל שאינה אופיינית וכדומה - פשוט גשו להתייעץ עם הווטרינר.
  • כמה פעמים ביום עלי להאכיל את החתול שלי?
    מרבית החתולים יודעים לווסת את צריכת המזון שלהם, ואוהבים לאכול פעמים רבות לאורך היממה, ולכן אפשר לדאוג שיהיה אוכל בקערה לאורך כל היום. השעות בהן תדירות האכילה שלהם היא הגבוהה ביותר הן לרוב בשעות בין הערביים - לפנות בוקר ולפנות ערב. בעת רכישת המזון כדאי להצטייד גם בכוס מדידה שתאפשר לכם לשלוט בכמויות. קחו בחשבון שחתולים בוגרים עלולים לפתח בעיית השמנה, וזו עלולה להוביל למחלות. לכן חשוב תמיד להקפיד על כמות ההאכלה היומית המומלצת.
  • באיזה גיל מומלץ לסרס/לעקר את החתול?
    הזמן המומלץ לעיקור חתולות הוא לפני ייחום ראשון (בסביבות גיל 5 חודשים) וסירוס חתולים לאחר סיום הגדילה (בסביבות 6-8 חודשים) . הסירוס/העיקור חשובים מאוד הן במניעת מחלות שונות והן במניעת התנהגויות לא רצויות כמו סימון שתן בבית, אגרסיביות ושוטטות לאורך הלילה, תקופות ייחום קשות עבור חתולות ועוד. מעבר לכך, במיוחד כשמדובר בחתולים החיים מחוץ לבית - לסירוס/עיקור חשיבות רבה במניעת התרבות והקטנת אוכלוסיית חתולי הרחוב. כמובן, חשוב מאוד להתייעץ עם וטרינר לפני התהליך.
  • מהי מזרקת מים לחתולים ומהי חשיבותה?
    רבים מהחתולים לא שותים מספיק מים לאורך היום. חתולים לא נלהבים ממש ממים "עומדים", ולכן ממעטים לשתות. המחסור הזה במים משבש את מאזן הנוזלים בגוף ועלול לגרום לבעיות בריאותיות כמו דלקות ואבנים בדרכי השתן, התייבשות ועוד. מזרקת מים מבעבעת מאפשרת לחתול שלכם ליהנות ממים מסוננים, טריים וזורמים לכל אורך היום. למעשה, הוכח כי מזרקת מים מעלה משמעותית את כמות הנוזלים שהחתול צורך לאורך היום ובכך תורמת לשמירה על הבריאות שלו.
  • איך שומרים על החתול מפני פרעושים, קרציות ושאר הטפילים המזיקים?

    בחנות חיות ובמרפאות הווטרינריות תוכלו למצוא מגוון פתרונות הדברה יעילים ובטוחים לחתולים. החל מתרסיסים ועד אמפולות לטיפול חודשי שזמינים במרפאות הווטרינריות. שימו לב: טיפול נגד קרציות ופרעושים חשוב לאורך כל ימות השנה ובאופן קבוע, לא רק כשנתקלים בטפילים כאלו או אחרים. הנה כמה פרמטרים חשובים שחשוב לקחת בחשבון כדי לבחור את הטיפול המתאים:
    1. בחרו בתכשיר עם טווח טיפולי רחב המספק הגנה וטיפול מיטבי לחתול, הכולל הגנה מפני סוגים שונים של תולעים וטפילים פנימיים, אשר עלולים להיות מסוכנים גם לבני המשפחה.
    2. אם יש לכם חתלתול, ודאו שהתכשיר מתאים לשימוש עבורו.
    3. בדקו את מהירות ההרג - תוך כמה זמן מתחיל לפעול הטיפול, לדחות ולהרוג את הטפילים.
    4. בדקו האם החומר הפעיל נספג לעור או למחזור הדם. יש לקחת זאת בחשבון כשמדובר בחתולים בעלי רגישות עורית או מחלות אחרות.
    5. נוחות שימוש - בחרו בטיפול נוח וקל לתפעול, אמפולות הן דוגמה מצוינת לתכשיר נוח וקל להשמה על חתולים.

  • מהו הציוד הראשוני בו צריך להצטייד לגידול חתול?

    אימצתם חתול? נפלא! הנה כמה פריטים שמומלץ להצטייד בהם ברכישה הראשונה שלכם:
    1. מזון ייעודי לחתולים (תזונה יבשה + רטובה)
    2. קערות אוכל ומים
    3. חול וארגז חול לעשיית צרכים
    4. מיטה/מזרן/ או כל סידור שינה נעים ומפנק לבחירתכם
    5. צעצועים ומשחקי האכל
    6. משטח גירוד אנכי על הקיר ומשטח גרוד על הרצפה. מומלץ לרענן את אזור המשטחים עם תרסיס קטניפ
    7. אביזרי טיפוח: ג'ל ניקוי שיניים, מברשת להברשת הפרווה

  • מה אני צריך לדעת לפני גידול זוחל בבית? ובמה צריך להצטייד?

    לפני הבאת זוחל הביתה צריך לעשות מחקר ראשוני מקיף ולקרוא על הזוחלים אותם אנו רוצים לגדל והאם אנחנו יכולים לספק להם את כל התנאים אשר הם צריכים.
    ניתן להיוועץ עם אנשי מקצוע בתחום אשר יסייעו לכם להתאים את הזוחל בהתאם לתקציב אותו יש לכם, זמן ההשקעה שלכם והמקום.
    הציוד לזוחל משתנה לפי סוג הזוחל אותו תרצו לגדל.

  • מהו הזוחל שהכי קל לטפל בו למתחילים?

    ישנם נחשים כמו קרחני תירס וקינגים, וכן סוגי לטאות כמו: חרדון מזוקן ושממית נמר אשר נחשבים כזוחלים יותר סלחניים ודורשים פחות תחזוקה. הם יותר חזקים פיזית ובמקרים של טעויות או שינוי טמפרטורות ועוד, הגוף שלהם יגיב בצורה פחות טראומטית מאשר זוחלים אחרים.

  • מהי חיית המחמד מבין הזוחלים הטובה ביותר?

    בחירת הזוחל אותו תרצו לגדל תלויה בכמה פרמטרים: התקציב שלכם, זמן ההשקעה שיש לכם והמקום בו תגדלו את הזוחל. לאחר שתבינו מה יכולתכם בכל אחד מפרמטרים אלו תוכלו לעשות בחירה מושכלת ולהחליט על הזוחל המתאים עבורכם.

  • במה אני מאכיל את הזוחל שלי? האם ניתן לשלב ירקות ואוכל חי?

    כאשר מאכילים את הזוחל חשוב לתת לו מזון בהתאם לסוג בעל החיים אשר יענה על כל הצרכים התזונתיים שלו. ניתן לשלב ירקות ומזון חי אך חשוב לבדוק את תנאי הגידול של אלו, שלא נעשה שימוש בחומרים אשר עלולים להזיק לזוחל.

  • לצה צריך להוסיף למזון הזוחלים תוספי ויטמינים וסידן?

    התוספים במזון עוזרים להבטיח שהזוחל שלכם יקבל את המינרלים והויטמינים החיונים, שלא בהכרח היה מקבל באמצעות המזון בלבד. הסידן חשוב להתפתחות הצעמות ותפקודים פיזיולוגיים אחרים. ויטמין ה-D3 חיוני לזוחלים כדי שיוכלו לספוג ולנצל את הסידן מהתזונה שלהם.

  • האם לזוחלים צריך קערת מים? אני אף פעם לא רואה את הזוחל שלי שותה?

    מים חשובים לזוחלים, גם אם אתם לא רואים אותם שותים. קערות מים יכולות לעזור להעלות את רמת הלחות לסוגי זוחלים הזקוקים לכך, גם אם הם שותים מקערת המים לעיתים רחוקות.
    בנוסף המים מסייעים להתקקרות של הזוחלים והשלה של הנשל, ישנםגם זוחלים אשר עושים אמבטיה או צרכים במים.

  •  הזוחל שלי לא אוכל, אני צריך לדאוג? מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לאכול?

    אם הזוחל שלכם הפסיק לאכול, בדקו קודם את סביבתו, וודאו כי משקלו לא יורד במהירות אם הוא מסרב לאכול עד כשבוע. לפעמים שינוי סוג המזון יכול לעודד אותם לאכול.
    כדאי לבדוק את הטמפרטורה מאחר ושינוי בטמפטורה עלול לגרום לזוחל לא לאכול, כי הוא נכנס למצב "תרדמת".
    דבר נוסף אשר עלול לגרום לחסור תיאבון הינו חימום נורות UV, ויש לבדוק כי אלו לא משפיעים על הזוחל וגורמים לו לחסור התיאבון.

  • באיזו תדירות צריך הזוחל שלי להשיל? במידה והנשל דבוק איך ניתן לעזור להסיר אותו?

    השלת הנשל תלויה בגורמים רבים ביניהם סוג הזוחל והגיל שלו. זוחלים צעירים שגדלים מהר ישילו את עורם בתדירות גבוהה יותר מאשר מבוגרים. חשוב לבדוק את מצב הגוף של הזוחל ולוודא שאתם מספקים לו את התנאים הנכונים כדי לאפשר לו להשיל.
    אם הזוחל מתקשה להשיל את עורו, ודאו שיש לו עור לח וקערת מים גדולה אליה הוא יכול להיכנס. ניתן גם להעלות מעט את הלחות של כל הטרריום.
    בנוסף, ניתן לעשות אמבטיות מים פושרים המסייעות להשלה של הנשל, וכן להוסיף לבית הגידול מצע או דקורציות המסייעים אף הם בהסרת הנשל בשל פעולות החיכוך הנגרמת כתוצאה מתזוזת הזוחל.

  • האם עליי לעשות משהו במידה וטמפרטורות הטרריום שלי משתנה?

    במידה ומדובר בתנודות קטנות בטמפרטורה, הדבר לא צריך להדאיג אתכם. זוחלים חשופים בטבע לטווחי טמפרטורות ותנאי מזג אוויר. יחד עם זאת, צריך לבדוק שכל הציוד עובד כמו שצריך מאחר וניטור הטמפרטורות של הסביבה מסייע למנוע בעיות בריאותיות.

  • מה ניתן לעשות כדי לקרר את הזוחלים אם הם חמים מדיי? והאם צריך לרסס עליהם מים?

    צריך לוודא שיש לזוחל אזור קריר בתוך הטרריום ללכת אליו ושהמסתתור עצמו לח ולעיתים גם לרסס את סביבת הטרריום כדי לעזור לקרר אותו. כמו-כן ניתן להעביר את הטרריום לאזור קריר יותר בבית, ולבדוק את תאורת החימום אולי צריך לשנות את המטפרטורה.
    לנחשים - חשוב להקפיד על קערת מים גדולה אשר הנחש יכול להתרחץ בתוכה.
    מומלץ להוסיף בקר טמפרטורות המאפשר שליטה בטמפרטורה והגדרת טווח טמפרטורה מראש, כך הטרריום לא יוכל להתחמם מעבר לטמפרטורות אשר הוגדרו.

  • האם עליי לספק אור UVB לזוחל שלי? ובאיזה תדירות צריך להחליף את נורת ה-UV?

    תאורת UVB חיונית לרוב סוגי הזוחלים, והיא בעלת תועלת פיוזיולוגית עבור כל הזוחלים (גם לזוחלים ליליים).
    יש להחליף את הנורה בהתאם להוראות היצרן, לרוב ההחלפות יהיו במרווחים של 6 או 12 חודשים. חשוב מאוד להקפיד על לוחות זמנים אלו שכן פלט UVB פוחת עם הזמן. למרות שאנו לא רואים הבדל ממשי ברמת האור של המנורה תאורת UVB חיונית לזוחלים וחושב להקפיד על תחזוקה נכונה שלה.

  • באיזו תדירות אוכל להוציא את הזוחל שלי מהטרריום שלו?

    ברגע שהזוחל מטופל כמו שצריך, ניתן להוציא אותו מספר פעמים ביום (ההמלצה היא עד 15-20 דק' על-מנת למנוע שינוי טמפרטורה ומכת חום אצל הזוחל). זכרו כי הטרריום הוא בית הגידול האופטימלי עבורם, וכן שהזמן בחוץ עלול להשפיע על הרווחה הפסיכולוגית והפיזיולוגית שלהם.

  • האם ניתן להוסיף חבר לזוחל שלי?

    התשובה טמונה בזוחל אותו אינם מגדלים, כך למשל חומט ניתן לגדל כמה ביחד רק להקפיד על תנאים מסוימיים.
    בגדול, זוחלים להבדיל מיונקים אינם זקוקים לחברה. מעבר לכך הוספת חבר עלולה לגרום למצב בו ילחמו או יפחידו אחד את השני.

  • מה עלי לעשות אם הזוחל שלי לא נראה טוב? האם ניתן לקחת אותם לכל וטרינר?

    במידה ואתם חשים שינוי במצבו הבריאותי של הזוחל שלכם מומלץ לחפש וטרינר המתמחה בזוחלים מאחר ולא כל הוטרינרים מומחים בטיפול בזוחלים. הבעיות הנפוצות בזוחלים נובעות ממתח, בעיקר בגלל תזונה לא נכונה או סביבת גידול לא מותאמת.

  • באיזה גיל הזוחל מגיע לגודל מלא?

    התשובה תלויה בסוג הזוחל, דרקונים מזוקנים לרוב יגיעו לגודל הבוגר לאחר כשנה, פיתונים מלכותיים מגיעים לגודלם הבוגר לאחר גיל שנתיים-שנתיים וחצי. גודלם של הזוחלים עשוי להשתנות והם ממשיכים לגדול לאורך כל חיים, אך הקפיצה הגדולה יותר נעשת בזמן צעירותם.

  • מתי אני צריך לקחת את הזוחל לראות וטרינר? האם הוא צריך חיסונים?

    מרבית הזוחלים אינם צריכים לעשות ביקורים שגרתיים אצל הוטרינר עבור חיסונים או טיפול בטפילים, והם צריכים לראות וטרינר במקרים בהם הם חולים או פצועים. בכל שינוי בזוחל ניתן להיוועץ עם וטרינר המתמצא בטיפול בזוחלים.

  • מהם סוגי המכרסמים הנפוצים לגידול בבית?

    חיות המחמד ממשפחת המכרסמים הנפוצות ביותר לגידול ביתי הן:
    אוגרים - הנפוצים ביותר הם סורים, זהובים ולבקנים.
    גרבילים - זהים בגודלם לאוגרים, הם פעילים יותר וחברותיים יותר.
    עכברים - העכברים הנפוצים ביותר בחניות מחמד הם העכברים הלבקנים, אך ישנם עכברים במגוון צבעים. הם מעט יותר עצבניים מגרבילים ואוגרים.
    חולדות - חולדות הן חיות חברותיות מאוד, הן קלות לטיפול ואף נקשרות לבעליהם. הן מגיעות במגוון צבעים ודורשות תשומת לב רבה יותר ממכרסמים אחרים.
    שרקנים - המכרסם הגדול ביותר, מאוד פופולאריים כחיית מחמד.
    ארנבות - ארנבות הן חיות חברותיות מאוד, וקלות לטיפול. הן מאוד דומות במאפייניהם לשאר המכרסמים ולכן על אף היותן חלק ממשפחת הארנבאיים הן מוכרות יותר כמרכסם.

  • האם גידול מכרסמים הוא קל?

    ישנם מגוון רחב של מיני מכרסמים קטנים אשר ניתנים לגידול בבית. בדרך כלל הם חיים בבית בכלוב סגור, אך הם נהנים לבלות מחוץ לבית הגידול שלהם עם בני המשפחה. גידול מכרסמים נתפס כקל יותר מכלבים או חתולים וכאופציה פחות יקרה. עם זאת מכרסמים דורשים השקעה ותשומת לב על מנת שיתחברו עם בעליהם ויפרחו.

  • איזה מכרסם כדאי לנו לבחור?

    חיות קטנות הן חמודות, וקל להתחבר אליהן ממבט ראשון, אך לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה. ארנבות, חולדות ושרקנים הם חיות מבויתות כבר המון שנים וחברותיות, לכן סביר שיהיו יותר רגועות ונוחות לגידול. שרקנים יהיו פעילים במהלך היום, בעוד אוגרים ומכרסמים אחרים פעילים יותר בלילה. מכרמסים בדרך כלל מעדיפים לחיות בזוגות, ולכן מומלץ לגדל זוג יחדיו, במידה ואינכם רוצים כי הם יתרבו וודאו עם המוכר בחנות כי הם מאותו המין. לפני שאתם מביאים מכרסמם כחיית מחמד הביתה, וודא שאתם מבינים את כל תנאי המחייה שלו והצרכים החברתיים, דפוסי פעילות ועוד כדי שתהיו מוכנים לגידולו.

  • איזה מכרסם הוא הידידותי ביותר?

    המכרסמים האינטליגנטים ביותר הם גרבילים וחולדות. מדובר בבעלי חיים אינטליגנטים וחברותיים, שובבים ורכים, ומאוד מתחברים למשפחה וילדים

  • איך בוחרים מזון למכרסמים?

    כיום יש מגוון מזונות בשוק, בחירת המזון למכרסמים חשובה מאוד לבריאותם והתפתחותם. מכרסמים נהנים לאכול מזון המתאים למבנה הפיזי שלהם והפה הזעיר ולכן חשוב לבחור מזון בצורה ומרקם המתאימים לגודלם כדי שיוכלו לאכול בקלות ונוחות ויפעילו את אינסטינקט הכרסום שלהם. חשוב להתאים את המזון לגילו של המכרסם ולוודא שהוא מקבל את כל הוויטמינים הנדרשים ל, וכן לגוון בין כופתיות ותערובת ולהמעיט במזון טרי.

  • איזה כלוב מומלץ לקנות?

    ישנם מגוון סוגים של כלובים למכרסמים בכל הצורות והגדלים. חשוב לבחור את הכלוב בהתאם לסוג החיה.

    מכרסמים קטנים יכולים לחיות בכלובי זכוכית של 10 ליטר מעלה כל עוד הם מאוורים וניתנים לנעילה (כדי שהחיות לא יברחו).

    כלובי מתכת מתאימים לכל החיות, חשוב לבדוק את רווחי הסורגים בהתאם לסוג החיה וכן שהמתכת היא אל-חלד ואינה מחלידה וכי הצבע אינו מתקלף או רעיל לבעלי-החיים.

    חשוב לשים לב כי הכלוב מרווח מספיק כדי שיהיה מרווח פעילות לריצה ודילוג, וכן מומלץ להתקין מסתור/בית המתאים למכרסם וגודלו.

  • למה צריך לקנות למכרסמים צעצועים?

    הצעצועים והאביזרים למכרסמים הם עולם ומלואו עבורם והם מסייעים להם לשמור על פעילות ותורמים לבריאות ואיכות חיים טובה.
    המשחקים מאתגרים פיזית ומחשבתית את בעלי החיים ומפיגים עבורם את השעמום.

  • כמה זמן בממוצע מכרסמים חיים?

    תקופת החיים משתנה בין מכרסם למכרסם, כאשר תוחלת החיים הממוצעת עבור אוגרים וגרבילים הין בין 2-3 שנים, עכברים 1-3 שנים, חולדות 5-7 שנים, ארנבות 7-9 שנים, שרקנים 5-7 שנים וצ'ינצ'ילות חיות 8-12 שנים או יותר.

  • האם מכרסמים מסתדרים עם ילדים?

    מכרסמים הם בעלי חיים מקסימים ויכולים להיות רגישים מאוד לילדים. לפני שאתם נותנים לילדים שלכם להרים את המכרסם יש להנחות אותם לא להפריע לחיות המחמד בשינה, להרים בזהירות ולא בכוח בתנועות עדינות, ולא להרים אותם מהזנב או הגפיים. מכרסמים אשר מפחדים או מרגישים מאויימים עלולים לנשוך או לשרוט. מומלץ בהתחלה להיות לצד הילדים כאשר הם מרימים אותם בפעמים הראשונות כדי לוודא שעושים זאת כמו שצריך. טיפול בחיות מחמד אלו צריך להיות בפיקוח ההורה.

  • מאיפה אני קונה מכרסם?

    מכרסמים קונים בחנות לחיות מחמד או ממגדלים מוסמכים. הימנעו לקחת בעלי-חיים אשר נראים רזים מדיי או חולים, חפשו מקומות אשר יוכלו לספק לכם פרטים על אופן גידולם, בריאותם ומזג הרוח שלהם.

    בדקו את הזנב של החיה שהוא נקי וללא צואה עליו דבר העלול להעיד על מחלות קיימות, בייחוד באימוץ אוגרים צעירים. מומלץ לקחת את המכרסם לבדיקה וטרינרית לאחר הרכישה וכן לבצע בדיקה פעם בשנה.

  • האם מכרסמים מסריחים?

    ישנם מכרסמים כמו שרקנים הנחשבים לנקיים מאוד בעוד אחרים קצת פחות.

    אך, מרבית הריח אינו מגיע מן החיה אלא מן הכלוב שלה ולכן באמצעות שמירה על מספר כללים ניתן להקטין את הריחות הלא נעימים.

    ראשית, שימו לב בבחירת הכלוב שיש למכרסמים מקום לעשות את הצרכים, קנו מצע טוב אשר סופג לחות וריחות ותדאגו להחליף אותו פעם בשבוע-שבועיים (תלוי בסוג התזונה). שימו לב שלא נשארו שאריות במתקני האוכל והשתייה, אלו עלולים להרקיב ולהפיק ריחות לא נעימים.

  • מה צריך כדי לגדל תוכי בבית?

    הדברים החשובים ביותר על-מנת לגדל ציפור בבית הם: כלוב מרווח, מצע לכלוב, נדנדונת, סולמות ובכלל צעצועים לציפור, כלי שתייה ומזון. ניתן להוסיף גם מנטרל ריחות

  • האם תוכים הם חיה קלה לגידול בבית?

    תוכים הם חיה אידיאלית עבור אלו שאין להם זמן לגדל חיית מחמד כמו כלב או חתול. הם חיה עדינה אך נוחה לגידול. כדי לספק להם חיים בריאים ואיכותיים חשוב להקפיד על כלוב איכותי, כלי שתייה ומזון נקיים (להחליף את המזון והמים לפחות כל 24 שעות) וכמובן מקלות עמידה וצעצועים.

  • האם צריך להשאיר לתוכי טלוויזיה בזמן שלא נמצאים בבית?

    תוכים הם חיה אשר מטבעה מאוד מתעניינת ברעשים וקולות שונים, השארת טלוויזיה/רדיו או כל דבר אחר תסייע לשמור עליהן נינוחות, בזמן שהן בכלוב.

  • במה נכון להאכיל תוכי?

    מומלץ להיוועץ עם וטרינר כדי לוודא שהמזון החדש שאתם רוצים להאכיל בו מתאים לתוכי שלכם.

    חשוב לגוון את תזונת התוכי עם דיאטה מאוזנת של תערובת גרעינים/זרעונים/פירות יבשים וטריים אשר תספק להם את כל הערכים התזונתיים הנדרשים עבורם.

  • האם תוכים צריכים חיסונים?

    ישנם מספר חיסונים הזמינים לתוכים (בעיקר חיסון נגד נגיף פוליומה). מומלץ להתייעץ בנשוא עם וטרניר המתמחה בטיפול בתוכים.

  • באיזה תדירות צריך לנקות את הכלוב?

    לא כל אחד מוכן לנקות סביב כלוב הציפור מדי יום, יחד עם זאת חשוב מאוד לשמור על ניקיון הכלוב, כלי האוכל והמים ומקלות העמידה. ניקיון שבועי של הכלוב ויומיומי של כלי המזון והשתייה יתרום בצורה ישירה לבריאות הציפור ואיכות חייהם.

    בנוסף, הלכלוך שהתוכים עושים הוא לא משהו שאי אפשר לפתור בדקה אחת של שאיבה או עם מטאטא, וכן ניתן למזער את הלכלוך עם חצאיות לכלוב.

  • איפה הכי מומלץ למקם את הכלוב?

    המיקום האידיאלי של הכלוב הוא בין שני קירות בפינה. עדיף, לא למקם את הכלוב ליד חלון מאחר וגורמים חיצונים כמו רוח, קור או רעש עלולים להלחיץ אותם.

  • האם תוכים עושים פיפי?

    בניגוד ליונקים, ציפורים וביניהן תוכים אינן מיצרות שתן, אומנם במקום שתן הן מפרישות פסולת חנקנית בצורה של חומצת שתן, המופיע כמשחה לבנה.

  • אילו תוכים יכולים לדבר כמו בני אדם?

    סוגים שונים של תוכים המסוגלים ללמוד וחלקות דיבור אנושים הם למשל ג'אקו וקוקטייל

  • כמה זמן תוכים יכולות להישאר לבד?

    תלוי בסוג הציפור, אפשר להשאיר עד 24 שעות לבד. חשוב שבזמן הזה יהיה לתוכי מזון טרי ומים נגישים.

  • האם תוכים מתקלחים?

    ציפורים בכלל ותוכים בפרט אוהבים לרחוץ ונוהגים להתרחץ גם בטבע. חשוב לאפשר להן להתקלח לעיתים תכופות (מומלץ אחת לשבוע), על-ידי הכנת כלי רחב עם כמות מים קטנה. המקלחת חשובה לניקיון האבק מהנוצות והעור ומעניקה לנוצות והעור מראה בריא יותר, וכן מרעננת בימי הקיץ. חשוב להקפיד על טמפרטורה נוחה באזור הכלוב בזמן המקלחת, ולאפשר לתוכי ייבוש טבעי. אסור לחמם או לייבש באמצעות רוח.

  • האם צריך לכסות את הכלוב של התוכי בלילה?

    מומלץ למקם את הכלוב כך שמלכתחילה יהיה לו בלילה אזור שקט, חשוך ומבודד בו התוכי יוכל לישון. במידה והתוכי לא נרדם, מומלץ לכסות את הכלוב מאחר ושינה היא חיונית עבור רווחת התוכי ובריאותו. יש לכסות את הכלוב בשעות הלילה ולהשאיר את חלקו התחתון ללא כיסוי, כך התוכי יוכל לישון שינה רציפה והכלוב לא יהיה אטום לחלוטין ויכנס אוויר.

  • האם אני יכול לקנות ישירות מכם מוצרים לבעלי החיים שלי?

    לא, איננו מספקים שירותים ללקוחות פרטיים. אנו עובדים באופן ישיר מול בעלי חנויות חיות, רשתות קמעונאיות, מרפאות וטרינריות, רשויות, בתי גידול, עמותות וכדומה, ומהם ניתן לרכוש את מוצרינו.

  • פתחתי חנות לחיות/מרפאה וטרינרית/עסק אחר הקשור לבעלי חיים ואני מתעניין במוצריכם איך אני עושה זאת?

    ברכותינו, פתחתם עסק חדש בתחום החיות, איזה כיף!
    ניתן למלא פרטים בטופס צור קשר ולבחור בנושא לקוח חדש, ונציג מטעם החברה יצור עמכם קשר להמשך טיפול.

     

  • רכשתי אחד ממוצריכם ויש לי בעיה/שאלה על המוצר?

    1. אנא פנה לחנות בה רכשת את המוצר לצורך קבלת שירות.

    2. במידה ולא קיבלתם טיפול מהחנות בה רכשתם את המוצר, הינכם מוזמנים לפנות אלינו, אנא וודאו כי ברשותכם כל הדברים הבאים:

    - חשבונית מס קבלה

    - המוצר עצמו באריזתו המקורית

    - תמונה של המוצר באריזתו המקורית

    -תמונה של אריזת המוצר בה ניתן לראות את מספר האצווה ותאריך אחרון לשימוש

    3. את הפרטים הנ"ל אנא שלחו אלינו לכתובת המייל service@milatin-group.co.il עם תיאור הבעיה, פרטיים אישים ליצירת קשר (שם מלא וטלפון) בצרוף כל המסמכים הנדרשים.

     

    * לא יינתן שירות לפניות בהן לא צורפו כל המסמכים כנרדש.

    * יובהר כי פניות בנושא מזון לא יטופלו ככל שהמוצר הוצא מאריזתו המקורית אל מיכל אחסון מסוג כלשהו.

  • אני רוצה לקנות את אחד ממוצריכם, היכן אני יכול למצוא אותו?

    כנסו לקישור היכן ניתן לרכוש וגלו איפה ניתן לרכוש את מוצרינו.

    במידה והתקשתם למצוא מוצר מסוים, הנכם מוזמנים לפנות אלינו לכתובת המייל service@milatin-group.co.il

    נשמח לעמוד לשרותכם.

     

  • יש לי רעיון לשיתוף פעולה או שירות, ואני מעוניין להציע לכם...

    ניתן לפנות אלינו לכתובת המייל service@milatin-group.co.il עם פרטי ההצעה ופרטים ליצירת קשר, ואנו נדאג שהגורם הרלוונטי בחברה ייצור עמכם קשר

  • אני ספק המעוניין להציג לכם את מוצרינו...

    ניתן לפנות אלינו לכתובת המייל service@milatin-group.co.il עם פרטי ההצעה ופרטים ליצירת קשר, ואנו נדאג שהגורם הרלוונטי בחברה ייצור עמכם קשר

הרשמו לניוזלטר שלנו
וקבלו עדכונים מהמגזין שלנו